Mi az a családi bölcsőde valójában?

A családi bölcsőde a gyermekek napközbeni ellátására létrejött szolgáltatás. Korábban családi napközinek hívták őket, azonban 2017. január 1-től a családi napközik rendszere megszűnt és helyettük családi bölcsődék jöttek létre. A családi bölcsődék 20 hetestől 3 éves korig (illetve óvodai nevelésre nem érett gyermekek esetében 4 éves korig) fogadhatnak gyermekeket, azonban több helyen csak 1 éves kortól vesznek fel gyermeket.

Hány fős lehet egy családi bölcsődében?

A családi bölcsőde az állami vagy magán bölcsődékkel szemben csak kisebb létszámmal működhet, ezért is nagyon kedvelt ellátási forma. Egy családi bölcsődei csoportban egyszerre legfeljebb 7 gyermek lehet. Amennyiben egy ingatlanon belül több csoport is működik, úgy a családi bölcsőde ennél több gyermeket is fogadhat, azonban fontos, hogy 5+2 gyermekenként szükség van egy családi bölcsődei szolgáltatást nyújtó személyre, aki a gondozási munkát végzi, illetve egy segítő személyre, aki pedig a családi bölcsőde vezetőjét segíti (pl. előkészíti az étkezéseket, ebédet melegít, rendet rak a gyermekek után, takarít, stb).

Mennyibe kerül egy családi bölcsőde?

A családi bölcsődei ellátás egy fizetős szolgáltatás. A szülőknek lehetőségük van választani, hogy heti hány napra kívánják igénybe venni. A We Kids Családi Bölcsődében lehetőség van heti 3, 4, illetve 5 napos ellátás közül választani, ennek megfelelően alakulnak az árak is, sorban: 65 000 Ft / hónap, 80 000 Ft / hónap és a heti 5 napos ellátás esetében havi 95 000 Ft.

Több családi bölcsőde esetében a térítési díjon felül fizetendő még az étkezés díja (kb. 800 Ft és 1000 Ft / nap), valamint a további foglalkozások díjai.

A We Kids Családi Bölcsődében a havidíjak tartalmazzák az étkezés és a további foglalkozások (játékos angol nyelvi órák anyanyelvi tanártól) díjait is!

Heti egy-két napra szeretném vinni a gyermekem. Az is működik?

A családi bölcsődékben, így a We Kids Családi Bölcsődében is van lehetőség időszakos gyermekfelügyeletre. Ez esetben ą szülő nem havidíjat fizet, hanem igénybevétel alapján 1000 Ft-ot minden megkezdett óra után.

Szabad férőhelyek a családi bölcsődékben

A családi bölcsődei forma nagy előnye a kis létszám, ugyanakkor pontosan emiatt gyorsan megtelnek a helyek is. A We Kids Családi Bölcsőde szabad férőhelyeivel kapcsolatban aktuális információkért hívja a 06 30 456 9695-as telefonszámot vagy írjon emailt a wekids@wekids.hu email címre.

Hogyan tudok jelentkezni?

A We Kids Családi Bölcsőde esetén a jelentkezéssel kapcsolatos információkat megtalálja a wekids.hu/jelentkezes aloldalon.