06 30 823 9280 dorina@wekids.hu

Napirendünk

Napirend gyerekeknek


7:30 – 8:00, A gyerekek érkezése

Miután egy gyermek megérkezik a családi bölcsődébe, segítjük a szülőtől való elválást, majd ráhangoljuk őt a rá váró napra, tevékenységekre. Fontos az is, hogy biztosítsuk a szülőt, hogy gyermeke hamar megnyugszik és egész nap jól érzi magát nálunk.

8:00 – 8:30, Reggeli

A reggelinél fontos számunkra, hogy egészséges és változatos legyen. A gyerekekkel közösen terítjük az asztalt, ezzel is önállóságra buzdítjuk őket.

8:30 – 8:45, Reggeli utáni gondozási feladatok elvégzése

A nagyobb, önállóbb gyerekek kézmosásának felügyelete, szükség esetén a wc-re menetel felügyelete, a kisebb, pelenkát viselő gyerekek tisztába tétele, szükség esetén mosdatása.

8:45 – 10:00, Szabadon választott és/vagy megszervezett játék ideje

A nap ezen szakaszában biztosítjuk a gyermekeknek a szabad játék örömét. Amellett, hogy maguk döntenek, mivel foglalkoznak, mi segítjük a helyes útmutatással, a játékok használatától a közös játékba híváson át, a megfelelő viselkedés betartatásáig.

Minden napra vannak foglalkozások, ami lehet kreatív, fejlesztő tevékenység, közös játék. Amennyiben egy gyermek ebben nem akar részt venni, sosem erőltetjük, de a lehetőséget minden esetben biztosítjuk számukra.

10:00 – 10:20, Tízórai

Minden esetben nyers zöldség és/vagy gyümölcs.

10:20 – 11:40, Szabadtéri foglalkozás, gyerekek megmozgatása

Az ebéd előtt, amennyiben az időjárás megengedi, kimegyünk a Szent István parkba, vagy közeli játszóterekre. Ősszel falevelet gyűjtünk, amit később hasznosítunk kreatív foglalkozásunkon, tavasszal virágmagot ültetünk, télen hóembert építünk.

Mindennap beiktatunk olyan játékos tornafoglalkozásokat, melyek alkalmával teljes egészében megmozgatjuk a gyerekeket. Ez lehet a szabadban, amennyiben az időjárás megengedi, de a zárt térben, mondókázás, éneklés, játék közben is iktatunk be mozgást.

11:40 – 12:30, Ebéd előkészítése, étkezés, elpakolás

Az ebédet ebédszállító cégtől rendeljük. Megrendeléskor figyelembe vesszük, ha a gyerekek közt van vegetáriánus, cukorbeteg, lisztérzékeny, vagy egyéb egyedi étkezési igény. Az ilyen típusú étkezést a szülőkkel együttműködve állítjuk össze a nap minden étkezése esetében.

12:30 – 15:00, Pihenés előkészítése, tisztálkodás, délutáni alvás

Ebéd után alvószobába megyünk, ahol már az előkészített ágy várja a gyermekeket. A megfelelő pihentető alvás egyik feltétele a kényelmes alvóhely kialakítása. Pelenkázás vagy wc-re kísérést követően és az előzetes alapos szellőztetés után mesét olvasunk, esetenként halk, nyugtató zenével és megfelelő fényviszonyok megteremtésével adjuk meg a pihenés feltételeit.

15:00 – 15:30, Ébredés, uzsonna

Ekkor a gondozók már készülnek az uzsonnára. Ébredést követően foglalkozunk, játszunk a gyerekekkel. Szabadon választott játékokkal, de ekkor is megadva a lehetőséget csoportos játékra, foglalkozásra. Ezután az előkészített, szintén a napszaknak és a gyerekeknek megfelelő étellel kínáljuk őket.

15:30 – 16:30, Szabad játék, folyamatos hazamenetel

Az évszak figyelembe vételével a szabadban is eltölthetjük az időt. Ebben az időben a szülők folyamatosan érkeznek a gyerekekért. Ekkor szükség esetén tájékoztatjuk őket a napi fontosabb történésekről.

Speciális programokkal színesítjük gyermekeink életét. Heti rendszerességgel érkezik hozzánk zenepedagógus és gyógypedagógus. Bábelőadásokat, koncerteket szervezünk olykor intézményen belül. Ünnepek alkalmával hagyományőrző programokkal kedveskedünk a szülőknek.

Nyitvatartás


Családi bölcsődénk egész évben nyitva van. Az év minden hétköznapján – kivéve a munkaszüneti és ünnepnapokat, illetve a téli szünet munkanapjait – sok szeretettel várja a gyermekeket. A szombati munkanapokon zárva vagyunk.

Az alábbi munkaszüneti és ünnepnapokon, valamit szombati munkanapokon bölcsődénk zárva: 2019. január 1. (munkaszüneti nap), 2019. március 15. (munkaszüneti nap), 2019. április 19. (munkaszüneti nap), 2019. április 22. (munkaszüneti nap), 2019. május 1. (munkaszüneti nap), 2019. június 10. (munkaszüneti nap), 2019. augusztus 10. (szombati munkanap), 2019. augusztus 19. (áthelyezett pihenőnap), 2019. augusztus 20. (munkaszüneti nap), 2019. október 23. (munkaszüneti nap), 2019. november 1. (munkaszüneti nap), 2019. december 7. (szombati munkanap), 2019. december 14. (szombati munkanap)

A Téli szünet napjai

A téli szünetet megelőző utolsó nyitvatartási nap 2019. december 18. (szerda), a téliszünetet követő első nyitvatartási nap 2020. január 6. (hétfő). A családi bölcsőde 2019. december 19. (csütörtök) és 2020. január 5. (vasárnap) között zárva tart.